Internet

Internet bliver leveret via antennestikdåsen.

Så du skal lokalisere den stikdåse som har en data-udgang, se herunder.

Antenne stikdåse
Stikdåse med data-udgang

Når du bestiller internet, vil Yousee sende dig en WiFi modem/router, som skal tilsluttes data-stikket(nederst venstre hjørne på billedet). Du tilslutter modem med det medsendte kabel.

Få en bedre WiFi dækning.

Få det bedste ud af dit trådløse modem/router. Hvis du oplever problemer med at fange det trådløse internet i lejligheden eller huset, kan det skyldes, at modemmet eller routeren står et dumt sted. Tykke mure er det trådløse signals fjende, så modemmet skal helst have så meget luft omkring sig som muligt. Jo færre fysiske forhindringer, der findes mellem din trådløse enhed og routerens signal, desto bedre trådløs internetforbindelse.

Du kan få flere tips vedrørende WiFi dækning i denne folder fra YouSee.

Hvis ikke du kan sætte routeren centralt i din bolig, hvad så?

Der findes et par måder at gøre dækningen bedre. WiFi-extender/repeater, Access point, WiFi i Mesh(WiFi Booster).


Hvad er en WiFi-extender?

En WiFi-extender er en slags forstærker som gentager og forstærker dit WiFi signal. Du kan se nedenstående video fra Nørd’o’teket. Husk at WiFi extenderen skal stå et sted hvor extenderen stadigvæk har et godt signal til modem/routeren. Man kan med god fordel se det andet afsnit(part 2), som omhandler problemer i den daglige brug.

WiFi-extender/repeater kan fås fra et par hundrede kroner og opefter.

Access Point

En anden løsning kan være et access point. Et access point er tilsluttet med et ethernet kabel direkte til dit modem/router. Acces pointet sættes der hvor man gerne vil have et stærkere signal. Fordelene ved denne løsning er at access pointet kan sættes langt væk fra modem/routeren. Ulempen er at der skal gå et kabel mellem accesspointet og modem/routeren.

WiFi Boostere sæt fra Yousee

En tredje løsning kan være at leje et WiFi Boostere sæt fra Yousee. Du kan se mere om det her. Fordelen ved denne løsning er at man kan få hjælp fra Yousee, hvis man har problemer. Ulempen er at det koster penge hver måned.

Informations
møde

SmørumNet afholder informationsmøde i Kulturhuset, mandag den 12. juni kl. 17:30 og 19:30. Hør mere om bl.a. YouSee Play.