Eksempler på konsekvenser af en dårlig husinstallation kan være:
  • Billederne hakker i stykker, fryser, pixellerer (danner mosaik-blokke), på uforudsigelige tidspunkter.
De største fejlkilder er:
  • ”Plastik vinkel stik”, se beskrivelsen ’Hvad er en utæt HF installation
  • Dårligt samlede kabler
  • Utætte kabelsamlinger
  • Indstråling af lysnetstøj i antennekablet, specielt hvis antennekablerne ikke er dobbeltskærmede
  • Indstråling af andre uønskede signaler

 

Kabelsamlinger skal helst udføres med krimpede connectorer. De kaldes F-connectorer. De skal påmonteres (krimpes) med en speciel krimpetang (ikke en vandpumpetang eller lign.), og de bør ikke være udført med den slags F-connectorer, man vrider rundt på coax-kablet med håndkraft, fordi dette ikke er særlig holdbart.

Se evt mere her.

 

Vi har fundet en video (Youtube) om utætte hjemme installationer. Har du problemer med tv-signal der hakker eller pixilere, så kunne det være en idé at kigge her.

Hvis du mener at din husinstallation er i orden, og du oplever nogle af de ovennævnte problemer, bør du have besøg af en tekniker. Smørum Kabelnet skal levere et korrekt signal med tilstrækkelig signalstyrke til den første antennedåse i din bolig. Vores serviceaftale med YouSee/DKTV dækker signalet helt frem til dig, og du kan rekvirere en tekniker fra DKTV uden omkostninger for dig. Hvis teknikeren finder at der er noget galt med din interne installation, kan han give dig et tilbud på udbedring af denne.

 

 

YouSee servicetelefon 70 70 40 40

.

Stik til brug i din installation

Disse stik med plastikkappe bør ikke bruges, da de ikke “lukker” nok af for de støjkilder vi i dag har i vores hjem, Derfor anbefales et stik med et metalhus. Det kan lukke af for de omkringliggende støjkilder, der giver et dårligere billede, f.eks. pixeleringer eller udfald på det digitale signal.

 

Et stik i metal kan se således ud.

 

 

Dette kan dog godt med tiden give dårligere billeder, da fugten i luften kan få stikket til at irre og give dårlig kontakt så hvis man skifter til …

Krimbet stik er bedst

det krimbede stik og f-connector er bedst, fordi det er trykket sammen og luftomt, og derved opnås fuld kontakt og INGEN fugt der kan give dårlig kontakt med tiden.

 

Denne samlingmetode, f-connectoren, må anbefales især, hvor der er fugtighed, på lofter, i vådrum og udendørs. Men er selvfølgelig også en anbefaling til indendørsbrug, da der ikke kommer knæk på ledningen kontra stik som ved de 2 tidligere ovennævnte stiktyper.

Informations
møde

SmørumNet afholder informationsmøde i Kulturhuset, mandag den 12. juni kl. 17:30 og 19:30. Hør mere om bl.a. YouSee Play.