Gennemgang af stikledninger.

Vi startede i sommers et nyt projekt op sammen med DKTV. Det gik kort sagt ud på at finde fejl på medlemmernes stikledninger (en stikledning er den ledning som går udefra vores stander i vejen indtil det første stik i boligen) før det bliver til et større problem. DKTV har nu, efter lidt forsinkelse, færdiggjort opgaven. Vi startede med at kigge på de modems/router hvor der var fejl i signalværdierne. Knap 90 modems blev fundet under de værdier som vi ønsker at de skulle have.

Efterfølgende har DKTV været ude hos medlemmerne og mål stikledningen igennem. Der blev fundet 31 stikledninger med fejl på, de resterende 55 fejl er typisk husstand installationsfejl. 

Bestyrelsen opfordre medlemmerne som der er blev kontaktet, via et brev fra os og DKTV, at få udbedret fejlen.

Stikledningen er privat eje, men udbedring af fejl på denne frem til og med 1. stikdåse er inkluderet i vores serviceaftale med Dansk Kabel TV og er dermed gratis.
Det er nedgravning af stikledningen ikke, og hvis Dansk Kabel TV skal stå for nedgravningen, koster det 375 kr. pr. meter. Det er dog muligt, at din husstandsforsikring dækker disse omkostninger. Du kan også vælge at selv nedgrave stikledningen.

Man skal huske på at stikledningerne nogle steder er mere end 40 år gamle og de var designet til at køre 5-10 tv kanaler. Nu kommer der over 150 tv kanaler samt internet på hastigheder op til 1.000 Mbit igennem den samme stikledning.

Informations
møde

SmørumNet afholder informationsmøde i Kulturhuset, mandag den 12. juni kl. 17:30 og 19:30. Hør mere om bl.a. YouSee Play.