Streaming fylder mere og mere

Streaming fylder mere og mere

Streaming og TV via min internetforbindelse?
Tendensen er klar. Populariteten af store TV-pakker er på vej ned, og mange vælger nu at nøjes med en billigere grundpakke. Sammen med denne kan man så selv skræddersy sin underholdning med streaming af en af de efterhånden mange gratis eller betalbare streaming tjenester, der kan købes enten direkte eller f.eks. ved hjælp af point i en Bland Selv pakke fra YouSee.
Her kan en god bredbåndsforbindelse hjælpe dig.
Mange har via streaming adgang til eksempelvis DR TV, så man via en kablet eller trådløs internetforbindelse har adgang til DR’s TV-kanaler, live tv og DR’s TV-arkiv, og det endda i digital kvalitet.
DR og alle øvrige streamingudbydere vil gerne sikre sig, at udsendelsen ikke pludselig hænger eller helt stopper, så man dermed får en dårlig oplevelse. Derfor vises udsendelsen på din skærm i en kvalitet, der sikrer dig, at din film ikke hakker.
Måske kan du genkende, at billedet på en film eller serie skifter i skarphed, f.eks. når du sidder i toget eller på bilens bagsæde. Det skyldes, at billedet automatisk tilpasser sig til en kvalitet, der matcher den hastighed, du henter billederne i. Høj hastighed er lig med høj kvalitet i billedet. Lav hastighed udløser en lav billedkvalitet.
Det undgår du med en god bredbåndsforbindelse. Her vil billedet stå skarpt.

Hvilken hastighed har jeg brug for til streaming?
Streaming af udsendelser i lav kvalitet på dit TV kræver ifølge forbrugermagasinet Tænk minimum 5 Mbit/s. Streamer du i HD, skal du minimum have 10 Mbit/s, hvis du vil være sikker på ikke at opleve udfald.
Har du et 4K TV, kræver streamingen 4 gange så meget båndbredde end HD. Altså minimum 40 Mbit/s. Og det er vel og mærke pr. TV eller enhed, der supporterer 4K. Er I flere i husstanden, der streamer eller gamer samtidigt, løber det hurtigt op.
Flere af de store udbydere af streaming, f.eks. Netflix og TV 2 Play varsler om højere minimumskrav til din bredbåndsforbindelse, hvis du vil have en god oplevelse af din streaming. Kravet til hastighed på dit internet løber stærkt, og det gør den teknologiske udvikling også.

Er det billigere at streame?
Det kommer helt an på, hvilke tjenester du vælger. Der kommer hele tiden nye streamingtjenester til, og der findes flere gode tjenester, hvor indholdet kan streames gratis, f.eks. DR TV, Viafree, Filmstriben og Filmcentralen. DR TV’s popularitet ligger nr. 2 af alle.

De mest populære streaming tjenester, så som Netflix, TV2 Play, Viaplay, Disney+ og HBO koster alle en hel del penge, men de fleste kan med fordel vælges med point i YouSee Bland Selv pakkerne i stedet for at vælge tv-kanaler

Informations
møde

SmørumNet afholder informationsmøde i Kulturhuset, mandag den 12. juni kl. 17:30 og 19:30. Hør mere om bl.a. YouSee Play.